ΟΛΠ: Διπλασιασμός κερδών το 2017, “έκρηξη” στο car terminal το 2018

ΟΛΠ: Διπλασιασμός κερδών το 2017, “έκρηξη” στο car terminal το 2018

Εκρηκτική αύξηση της κίνησης στο car terminal ανακοίνωσε ο ΟΛΠ για το πρώτο τετράμηνο του 2018, ένδειξη βελτίωσης της διεθνούς θέσης του λιμανιού και της αύξησης της ζήτησης οχημάτων, τόσο στην Ελλάδα άσο και στα Βαλκάνια.

Διαφήμιση

Ειδικότερα στο Car Terminal η κίνηση transit ενισχύθηκε κατά 32 % στο transit και κατά 23% αυξήθηκε το εγχώριο φορτίο για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2018).

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ, αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται κατά την ίδια περίοδο και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχουσες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής.

Διαβάστε  Ο ΟΛΠ επιθετικά στη ναυπηγοεπισκευαστική, με νέα πλωτή δεξαμενή

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 111,5 εκ. έναντι € 103,5 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε €21,2 εκ. έναντι €11,0 εκ. της χρήσης 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 92% και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6% σε € 11,3 εκ. έναντι € 6,7 εκ. της χρήσης 2016. Πρόκειται, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.

Διαβάστε  ΟΛΠ: Πάνω από 55 εκατ. στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, σε λειτουργία η τρίτη δεξαμενή

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu: “Το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας Διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα.”

Διαβάστε  Ο ΟΛΠ επιθετικά στη ναυπηγοεπισκευαστική, με νέα πλωτή δεξαμενή

Διαφήμιση