Ο τυφώνας QMC πήρε πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της FF Group

Ο τυφώνας QMC πήρε πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της FF Group

Βαριές απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει η μετοχή της Follie Follie, υπό το βάρος του report της QCM που εντοπίζει ανακρίβειες στον ισολογισμό και παρά την αντίδραση της διοίκησης της εταιρίας που κάνει λόγο για συντονισμένη επίθεση στη μετοχή, καθώς το fund έχει ανακοινώσει ότι έχει ανοίξει short θέση.

Διαφήμιση

Το διαρκές σφυροκόπημα έχει προκαλέσει σωρευτικές απώλειες της τάξης του 70% σε τρεις ημέρες, που αποτιμάται σε απώλειες πάνω από 500 εκατ. στην κεφαλαιοποίηση της εταιρίας και στα χαρτοφυλάκια των μετόχων.

Διαβάστε  Τι δείχνει η υποβάθμιση της FF Group από τον MSCI Global Greece στον Small Cap

Την κατάσταση δεν εξισορρόπησε η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία έδειξε να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έκθεση του Fund και να ζητά πρόσθετα στοιχεία, διατάσσοντας παράλληλα έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της FF Ggroup από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία και επαναξιολόγηση της ελεγκτικής εταιρίες που διενεργεί τώρα τον έλεγχο.

Το κλίμα επιδείνωσαν οι αποφάσεις εγχώριων χρηματιστηριακών εταιριών να αναστείλουν την κάλυψη της μετοχής της εταιρίας, λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας, χωρίς ωστόσο να αντιδρούν στις καταγγελίες της QCM.

Διαβάστε  Η FF Group απαντά στην QCM, που εστιάζει, τι ξεχνάει

Ανησυχία επικρατεί και για τον χρόνο διεξαγωγής του πρόσθετου ελέγχου, καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 3-6 μήνες για να ολοκληρωθεί και εν τέλει να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό για τα ακριβή οικονομικά στοιχεία. Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές έχουν θέσει κατά καιρούς ερωτήματα σχετικά με τον συνδυασμό υψηλών εμπορικών απαιτήσεων και αποθεμάτων, 89 εκατ. ευρώ και 46 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, παρά το ότι είναι εταιρεία λιανεμπορίου, ενώ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία σχετικά με τα έσοδα και τα σημεία πώλησης.

Διαβάστε  Το big short της QCM κατά της FF Group για τα faux στοιχεία

Διαφήμιση