Και το site της Honda στο στόχαστρο Τούρκων Hackers που ζητούν την απέλαση των 8

Και το site της Honda στο στόχαστρο Τούρκων Hackers που ζητούν την απέλαση των 8

Σταθερά κλιμακούμενη είναι η δράση της Τουρκίας στον τομέα του ηλεκτρνικού-διαδικτυακού πολέμου, επιχειρώντας να στείλει μήνυμα δυνατοτήτων και επάρκειας και παράλληλα να ενισχύσει το διακύβευμα της αντιπαράθεσης, θέλοντας να δημιουργήσει πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.

Διαφήμιση

Στο στόχαστρο των Τούρκων hackers βρέθηκε χθες η ιστοσελίδα της Honda Ελλάδος (Honda-cars.gr), ενώ το μήνυμα παραμένει να είναι η απέλαση των οκτώ Τούρκων που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 16 Ιουλίου του 2016.

Διαβάστε  Η Βρετανία κατηγορεί (ξανά) τη Ρωσία για cyber-κατασκοπεία ενεργειακών υποδομών

Οι Τούρκοι χάκερ κατηγορούν την Ελλάδα ότι συμπράττει με τους πραξικοπηματίες και απειλούν και πάλι να μας «ρίξουν όλους στην θάλασσα όπως έκαναν και με τους προγόνους».

Η σελίδα Honda-cars.gr παρέμεινε για αρκετή ώρα εκτός λειτουργίας και για να γίνει κατανοητό το μήνυμα των Τούρκων χάκερς το έχουν μεταφράσει και στα αγγλικά.

Διαβάστε  Hackers έκλεψαν 17 εκατ. δολάρια από ρώσικες τράπεζες

Αν και οι hackers δεν συνδέονται ευθέως με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ή τον στρατό, εν τούτοις είναι προφανές ότι υποκινούνται από το καθεστώς Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο διάστημα οι χάκερ είχαν χτυπήσει τη σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ, την ιστοσελίδα της εταιρείας SUZUKI, την εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» τη σελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και τη σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Διαφήμιση