Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των τουρκικών S-400

Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των τουρκικών S-400

Με ανακοινώσεις για την πρόοδο της διαδικασίας παραγωγής και πώλησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία συνεχίζονται το διπλωματικό σκάκι μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας και Δύσης-NATO.

Ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία.

«Αρχίσαμε την εκτέλεση της σύμβασης. Δεν μιλάμε για τις παραδόσεις των S-400», απλά «άρχισε η παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας»,

διευκρίνισε ο Μιχέεφ από την Αττάλεια, όπως μετέδωσαν το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Τουρκία πήρε το πρώτο F-35 στο Τέξας

Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος S-400 μέχρι τα τέλη του 2019.

Την 3η Απριλίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Διαβάστε  Η Ουάσιγκτον στριμώχνει Ερντογάν με τα εξοπλιστικά

Το ζήτημα της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία αποτελεί μείζον ζήτημα τριβής στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να έχει απειλήσει την Άγκυρα, κατ επανάληψη, με κυρώσεις, ενώ δεν έχει εγκρίνει το αίτημα της Τουρκίας για αγορά F-35.

Διαφήμιση