Η απειλητική Βόρεια Κορέα είναι πάμπτωχη, όπως το Σουδάν

Η απειλητική Βόρεια Κορέα είναι πάμπτωχη, όπως το Σουδάν

Η Βόρειος Κορέα είναι, ίσως, η χώρα με τα λιγότερα γνωστά στατιστικά στοιχεία, καθώς η αντιπαλότητα με τις χώρες της Δύσης, ο κλειστός χαρακτήρας του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν και της κοινωνίας, η απαγόρευση ταξιδίων και η ασφυκτικά περιορισμένη διεπαφή πρόσβαση στο internet για τον πολύ κόσμο δεν έχουν επιτρέψει τη λήψη στοιχείων.

Επ αφορμής της προσπάθειας επαναπροσέγγισης της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, το Crisis Monitor σε συνεργασία με το Statista επιχειρεί μια κατά προσέγγιση προσέγγιση της χώρας από την πλευρά των αριθμών.

Η Βόρεια Κορέα σήμερα είναι ευρέως γνωστή για τις πυραυλικές δοκιμές, τα πυρηνικά και τον ιδιόμορφο και εκκεντρικό ηγέτη της, τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διαφήμιση

Εκτός αυτού, η χώρα εκτιμάται ότι είναι από τις πιο στρατιωτικοποιημένες στον πλανήτη, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς στρατιώτες και μια αεροπορική δύναμη που αριθμεί 944 αεροσκάφη συνολικά. Συνεπώς, η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται στην 23η θέση (από τις 133 χώρες) όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες που ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με τη CIA, η στρατιωτική θητεία για τους νέους είναι υποχρεωτική και πολυετής, για τις γυναίκες περίπου επτά χρόνια και για τους άνδρες έως και δέκα έτη.

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που είναι απελπιστικά φτωχή. Από τους περίπου 25.115.311 κατοίκους, μόνο το 36% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανέρχεται σε 1.700 δολάρια του χρόνο- παρόμοιο με αυτό του Νοτίου Σουδάν.

Διαφήμιση