Η ΔΕΗ εξαγόρασε την ενεργειακή εταιρία της πΓΔΜ

Η ΔΕΗ εξαγόρασε την ενεργειακή εταιρία της πΓΔΜ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς της εταιρίας παραγωγής και διανομής ενέργειας της πΓΔΜ, EDS από τη ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό το τίμημα, ενώ κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, εμπεδώνοντας το αίσθημα συναντίληψης και κοινού οράματος.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ένδειξη της υψηλής ουσιαστικής και σημειολογικής αξίας της εξαγοράς και της παρουσίας που αποκτά η ΔΕΗ στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε  Πιέσεις Μογκερίνι υπέρ πΓΔΜ και Αλβανίας σε Γαλλία-Ολλανδία

Νωρίτερα, μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας εξαγοράς μεταξύ του επικεφαλής της ΔΕΗ και του ιδιοκτήτη της EDS και αντιπροέδρου της ΠΓΔΜ, Ανγκούσεφ Λίτσι, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ αποκτά μια εξαιρετική επιχείρηση που σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να σημειώσει πολλές επιτυχίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία περνά σε καλά χέρια.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ilindenska Republika Makedonija το όνομα που προτείνει ο Ζάεφ

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της EDS ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι οι δύο χώρες μπορούν να γίνουν ένα πολύ δεμένο σύνολο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη τη Βαλκανική.

Διαφήμιση