Στους 31 οι νεκροί από τρομοκρατική επίθεση κατά σιιτών στο Αφγανιστάν

Στους 31 οι νεκροί από τρομοκρατική επίθεση κατά σιιτών στο Αφγανιστάν

Νέα επίθεση κατά σιιτών σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα -μέχρι στιγμής- τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 54 ακόμα.

Η τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων, ενόψει των προγραμματισθέντων για τον Οκτώβριο Δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Διαφήμιση

Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Ο στόχος της επίθεσης τόσο σε επίπεδο σημείου όσο και κοινωνικής και θρησκευτικής ομάδας δείχνει στην κατεύθυνση των Ταλιμπάν, για τους δράστες, καθώς το Ισλαμικό κράτος εστιάζει σε σεχταριστική βία κατά Χριστιανών και πλήττει αμερικανικούς στόχους, όταν επιλέγει στρατιωτικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διεξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα.

Διαφήμιση