Ο Καμμένος αναγνωρίζει πρόταση ανταλλαγής από Ερντογάν

Ο Καμμένος αναγνωρίζει πρόταση ανταλλαγής από  Ερντογάν

Ανησυχία και διπλωματικό αναβρασμό προκαλεί η νέα παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, καθώς με ανάρτηση στο twitter φαίνεται σηκώνει το γάντι των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν.

Ως απόδειξη του καθεστώτος «ομηρίας» που τελούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θεωρεί ο υπ. Αμυνας Πάνος Καμμένος την τοποθέτηση Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

Διαφήμιση

«Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής».

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνέχεια συνέντευξης του Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό κανάλι NTV, στο οποίο φαίνεται να θέτει ως προαπαιτούμενο της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων, την απέλαση των 8 Τούρκων.

Διαβάστε  Τα δύο στοιχήματα του Ερντογάν για τις αυριανές εκλογές

Διπλωματικά η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου σηματοδοτεί την αναγνώριση της πρότασης ανταλλαγής από τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, έστω στο πλαίσιο της λογικής της ανάδειξης του ζητήματος ομηρίας και του στιγματισμού της τουρκικής διαπραγματευτικής τακτικής.

Η παραδοχή αυτή, στη διπλωματική και νομική γλώσσα, συνιστά αποδοχή της τουρκικής διαπραγματευτικής οπτικής, έστω για να απορριφθεί στη συνέχεια. Όπερ σημαίνει ότι δημιουργείται πεδίο διαπραγμάτευσης και η Ελλάδα χρεώνεται αρνητική απάντηση.

Διαβάστε  Νέα πυρά από την Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους

Διαφήμιση