Μήνυμα-απάντηση Παυλόπουλου σε Ερντογάν, διορθώνει Καμμένο

Μήνυμα-απάντηση Παυλόπουλου σε Ερντογάν, διορθώνει Καμμένο

Διττό μήνυμα-απάντηση στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, κάνοντας αποδεκτό μόνο το σκέλος για την ειρήνη και απορρίπτοντας απριόρι ως απαράδεκτες τις ερμηνείες για ανταλλαγή.

Με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις ο Προκόπης Παυλόπουλος απέφυγε να αναγνωρίσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ως πρόταση ανταλλαγής, με τρόπο που επιτρέπει την ανασκευή ή/και τη διασταλτική ερμηνεία τους, δείχνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνώσει προθέσεις που αντιτίθενται στο διεθνές Δίκαιο.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας συμπίπτουν -δεν υπερκαλύπτουν όμως- αυτές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ο οποίος επιμένει να μιλάει για ομηρία και αναγνωρίζει την πρόταση ανταλλαγής που εμμέσως έθεσε με τις δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Διαφήμιση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι,

«είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για ειρηνική συνύπαρξη. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία όταν συνοδεύονται επό έργα και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς όσα τονίστηκαν απ΄την πλευρά του για τους δύο Ελληνες που κρατούνται αυθαιρέτως».

Στη συνέχεια, στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «αδιανόητα» τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής.

«Τα όσα δε, υπονοούν κάποιοι, και δυστυχώς ο Τούρκος Πρόεδρος -εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε- ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης, είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μια τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Νομιμότητας η οποία είναι απαράδεκτη»,

κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαφήμιση