Αυτή είναι η μαύρη λίστα των θυμάτων από βομβαρδισμούς

Αυτή είναι η μαύρη λίστα των θυμάτων από βομβαρδισμούς

Ο κόσμος το 2017 έγινε πολύ πιο επικίνδυνος, κάτι που αποδεικνύεται και στατιστικά, καθώς η ΜΚΟ Action for Armed Violence δημοσίευσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα θύματα από τη χρήση εκρηκτικών αυξήθηκαν κατά 38%! σε ετήσια βάση, ενώ αποδεικνύεται πως οι άμαχοι αποτελούν την πλειονότητα των θυμάτων ανεξαρτήτως από την ταυτότητα του επιτιθέμενου και την περιοχή!

Συνολικά καταγράφηκαν 42.972 θάνατοι και τραυματισμοί, 38% αύξηση σε πέρυσι και 165% αύξηση το 2011. Εξ αυτών οι 31.904 (νεκροί και τραυματίες) ήταν άμαχοι, ήτοι το 74%!

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τους 5 αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Η έρευνα διαπίστωσε ότι για το 45% όλων των θυμάτων από εκρηκτικά, πέρυσι, ευθύνονται αεροπορικές επιθέσεις.

Διαφήμιση

Με 15.319 θύματα το 2017, η Συρία ήταν η χώρα που επηρεάστηκε χειρότερα από εκρηκτική βία το περασμένο έτος. Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων, 85%, ήταν άμαχοι. Υψηλό ήταν το τίμημα που πλήρωσε και το Ιράν, λόγω της σεχταριστικής θρησκευτικής βίας και της εν εξελίξει μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα το 2017, 8.896 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων το 74% ήταν άμαχοι.

Διαβάστε  Κίνηση καλής θέλησης Πούτιν προς Τραμπ-Νετανιάχου, δεν παραδίδει S-300 στον Άσαντ

Το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κατάλογο της AOAV, κυρίως λόγω της βομβιστικής επίθεσης στο Manchester Arena.

Διαφήμιση