Ρώσικα media έκαναν… πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία

Ρώσικα media έκαναν… πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία

Πανικός προκλήθηκε, προς στιγμή, όταν drone προσέγγισε το παλάτι του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, καθώς οι στρατιώτες της φρουράς απάντησαν με πυρά και το κατέρριψαν, ενώ ρωσικά και φιλορωσικά media μετέδωσαν ότι πρόκειται για εν εξελίξει πραξικόπημα.

Ανεξάρτητη πηγή ανέφερε ότι σημειώθηκε έντονη ανταλλαγή πυρών και ότι φυγαδεύτηκε ο Βασιλιάς από το παλάτι.

Το RT και η Mirror στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη μεταδώσει την είδηση καθώς και videos που δείχνουν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται στο κέντρο του Ριάντ, ενώ πυροβολισμοί ακούγονται στο παρασκήνιο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους, νεκρούς και ζωντανούς

Η κάλυψη του ζητήματος από τα ρωσικά και φιλορωσικά media και η παντελής απουσία του από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά είναι ενδεικτική παρασκηνιακών διεργασιών.

Το θέμα αποσύρθηκε άμεσα, ωστόσο η αίσθηση της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος από τα ρωσικά και φιλορωσικά media είναι ενδεικτική της δυσφορίας που επικρατεί στο Κρεμλίνο για τις επιλογές του Βασιλιά και του διαδόχου του στέμματος.

Διαβάστε  Το IPO των 2 τρισ. της Aramco απομακρύνεται

Παράλληλα, η υπερευαισθησία που επέδειξαν οι φρουροί του παλατιού και η προσωπική ασφάλεια του Βασιλιά για την υπέρπτηση ενός drone είναι ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί, η οποία έχει τη βάση της, τόσο στη δυσφορία που έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του διαδόχου του στέμματος στην ελίτ της χώρας, όσο και των εντάσεων που προκαλεί η προσέγγιση με το Ισραήλ.

Διαβάστε  "Πόλεμος" στον ΟΠΕΚ: Ποιοί θέλουν φθηνότερο και ποιοί ακριβότερο πετρέλαιο

Διαφήμιση