if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές, για να κεφαλαιοποιήσει την ένταση

Πρόωρες εκλογές, για τις 24 Ιουνίου προκήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποδεχόμενος το αίτημα του υπερεθνικιστή συμμάχου του του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απόφαση που αποτελεί προάγγελο κλιμάκωσης των εντάσεων.

Ο Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) είχε ζητήσει από χθες την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019, για τις 26 Αυγούστου φέτος.

Ο 70χρονος βετεράνος πολιτικός, που παλαιότερα επέκρινε δριμύτατα τον Ερντογάν, είναι πλέον ένας από τους κυριότερους συμμάχους του. Το MHP και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου έχουν συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας ενόψει των επόμενων εκλογών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπως ανέφερε μια πηγή της προεδρίας.

Το MHP και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου έχουν συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας ενόψει των επόμενων εκλογών.

Η προκήρυξη των εκλογών θέτει το τουρκικό πολιτικό σύστημα σε περιδίνηση καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τις κενές θέσεις που άφησε το πογκρόμ στο Δημόσιο και τις ένοπλες δυνάμεις και να κεφαλαιοποιήσει τα όποια κέρδη από τις επιχειρήσεις στη Συρία και το κλίμα που πυροδοτείται από την αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την ΕΕ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version