Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Επιμένουν σε μοτίβο προκλήσεων οι Τούρκοι στο Αιγαίο, καθώς τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν δια ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, από τη Ρω στη Ρόδο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κατά, τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Ρω στη Ρόδο δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία πετούσαν στα 10.000 πόδια και δεν είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου, που πετούσε στα 1.500 πόδια, στοιχεία πτήσης.

Διαβάστε  Ρητορική σύγκλισης από Τσίπρα-Παυλόπολο για Σκοπιανό

Aυτός τους αγνόησε και ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ.

Διαφήμιση

Του περιστατικού επιλήφθηκαν άμεσα δύο ελληνικά μαχητικά, τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά, πετώντας στα 20.000 πόδια με αποτέλεσμα τα τουρκικά να αποφύγουν εμπλοκή και να απομακρυνθούν νότια.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο Πρωθυπουργός και ο ΑΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε  Κατεβάζει τους τόνους η Τουρκία στο Αιγαίο

Η κίνηση, που είναι αδιαμφισβήτητα υψηλής σημειολογίας καθιστά σαφές ότι οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πλην όμως δεν θέλησαν εμπλοκή ιδιαίτερα τη στιγμή που στην περιοχή πετούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέβαζε την επικινδυνότητα καθώς θα αποτελούσε παραπάνω από θερμό επεισόδιο.

Διαβάστε  Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Ερντογάν στο NATO

Διαφήμιση