Μόλις 11 Σύρους πρόσφυγες έχουν δεχθεί φέτος οι ΗΠΑ

Μόλις 11 Σύρους πρόσφυγες έχουν δεχθεί φέτος οι ΗΠΑ

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την υποδοχή Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ, οι οποίες ηγούνται του διεθνούς σχηματισμού κατά του Άσαντ και του ISIS στη Συρία, καθώς όπως φαίνεται και στο γράφημα η εκ αρχής περιορισμένη ροή προσφύγων πάγωσε εντελώς το 2018, καθιστώντας σαφές ότι η αμερικανική ευαισθησία τελείωσε μαζί με την εποχή Ομπάμα.

Αν και ο Τραμπ αιτιολογώντας την απόφαση για τον δριμύ βομβαρδισμό της Συρίας τόσο το 2017 όσο και πριν από μερικές ημέρες, επέμεινε στην ανάγκη προστασίας των αμάχων, εν τούτοις η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί στέλνει άλλα μηνύματα.

Διαβάστε  Σε χαμηλό 17ετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής η χώρα έχει υποδεχθεί μόλις 11 Σύρους πρόσφυγες το 2018. Προς το τέλος της προεδρίας του Ομπάμα το 2016, εισήλθαν στις ΗΠΑ 15.479 πρόσφυγες από τη Συρία, μέσω της διαδικασίας επανεγκαστασης, ο αριθμός αυτός μειώθηκε απότομα σε 3.024 το 2017.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ελληνικής καταγωγής ο φερόμενος μακελάρης του Τέξας, τουλάχιστον 8 οι νεκροί

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ περιόρισε τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ, σε μόλις 45.000 άτομα, το χαμηλότερο επίπεδο 30ετίας.

Διαφήμιση