Πούτιν-Ρουχανί “σκότωσαν” την Αστάνα, απειλώντας τις ΗΠΑ

Πούτιν-Ρουχανί “σκότωσαν” την Αστάνα, απειλώντας τις ΗΠΑ

Θέσεις με τις οποίες φαίνεται να απειλούν τις ΗΠΑ και την ΕΕ για παρατεταμένη περίοδο εχθροπραξιών στη Συρία, με ενεργή ανάμειξη ξένων δυνάμεων, λαμβάνουν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι βομβαρδισμοί της Δύσης κατά της Συρίας, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρίας, θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά ιρανικής τράπεζας και προσώπων

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση χάους στις διεθνείς σχέσεις.

Διαφήμιση

Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό αποδέχονται την αποτυχία των συνομιλιών της Αστάνα, η κατάρρευση των οποίων ήταν εκπεφρασμένος στόχος των ΗΠΑ, καθώς σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλονταν διαρκώς οι θέσεις του Άσαντ επί της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε  Ο Πούτιν πήρε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ έχασε στήριξη διεθνώς

Διαφήμιση