Σε οργανωτική αναδιάρθρωση η CMA GCM, εστιάζει σε e-services με Amazon και Alibaba

Σε οργανωτική αναδιάρθρωση η CMA GCM, εστιάζει σε e-services με Amazon και Alibaba

Σε διαδικασία εκσυγχρονισμού εισέρχεται η CMA GCM με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση του κόστους και την αμεσότερη και φιλικότερη εξυπηρέτηση των πελατών. Όπως ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Rodolphe Saadé, για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Alibaba και την Amazon.

Ο κ. Saadé δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγορών, στην κατεύθυνση της επίτευξης οικονομιών κλίμακας, ενώ εστίασε στην ανάγκη ναυπήγησης και αγοράς νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σε οργανωτικό επίπεδο ο CEO της CMA GCM εστίασε στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών αλλά και των παρεχομένων υπηρεσιών στον τελικό χρήστη. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην ανάγκη βελτίωσης των logistics και στην προσφορά ολοκληρωμένων πακέτων, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πελατών.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Μπαράζ εξαγορών από τη Star Bulk Carriers, στα 108 πλοία ο στόλος

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα και σε ό,τι αφορα το ζήτημα των συγχωνεύσεων, ο κ. Rodolphe Saadé δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο από πλευράς CMA CGM νέων εξαγορών, στον βαθμό που μία τέτοια κίνηση θα δημιουργεί προϋποθέσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους, συνδυαστικά με ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας.

Διαβάστε  Περισσότερα πλοία και νέοι μέτοχοι στη Star Bulk Carriers

Ο κ. Saadé αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ψηφιοποίησης και την ανάγκη η εταιρεία να γίνει πιο ενεργή στον τομέα αυτό. Στόχος που έχει τεθεί είναι μέσω ενός νέου fund που έχει δημιουργηθεί να γίνουν επενδύσεις με και σε start-ups καθώς και σε νέες τεχνολογίες. Παράλληλα αποκάλυψε και τις συζητήσεις που έχει η CMA CGM με Alibaba αλλά και Amazon για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να μπορούν να ολοκληρώνουν τις δουλειές τους μαζί μας ψηφιακά, ιδανικά ακόμα και μέσω των κινητών τους τηλεφώνων».

Τέλος, ο CEO και Chairman της CMA CGM, αναφέρθηκε και στο LNG χαρακτηρίζοντάς το ως το καύσιμο του μέλλοντος, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά το να καταστεί η ναυτιλία πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Διαβάστε  Τα Ποσειδώνια 2018 χαράσσουν τη ρότα της Παγκόσμιας Ναυτιλίας

Διαφήμιση