Παρέμβαση Κουβέλη για Μπαλταδώρο: Δεν αναχαιτίστηκε

Παρέμβαση Κουβέλη για Μπαλταδώρο: Δεν αναχαιτίστηκε

Προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις συνθήκες της πτώσης του Mirage 2000-5 του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, θέλοντας να κατεβάσει τους τόνους και να προλάβει την εκδήλωση και αναπαραγωγή συνωμοσιολογικών σεναρίων τα οποία θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα με την Τουρκία και να οδηγήσουν σε λάθος χειρισμούς από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ο θάνατος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση.

Διαβάστε  Περισσότερες παραβιάσεις από την Τουρκία στο Αιγαίο, αλλά χαμηλή προκλητικότητα

Οπως διευκρίνισε, ο Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με τις συνθήκες της τραγωδίας στο Αιγαίο

Διαφήμιση

«σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία». Ο αναπληρωτής υπουργός συνέχισε: «Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος».

Πρόσθεσε ότι

«συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο» και διαβεβαίωσε: «Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε πως

«θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεο των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικής της Αεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».

Διαφήμιση