Ελ. Βενιζέλος: Με 16% έτρεξε η κίνηση εξωτερικού το πρώτο τρίμηνο

Ελ. Βενιζέλος: Με 16% έτρεξε η κίνηση εξωτερικού το πρώτο τρίμηνο

Θετικές είναι οι ενδείξεις για την αεροπορική κίνηση προς την Ελλάδα, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού και των εσόδων, καθώς η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018,έφθασε σε 4.009.005 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 8%.

Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε μείωση 5,5% και 1.297.002 επιβάτες και η κίνηση εξωτερικού άνοδο 15,9% σε 2.712.003.

Διαβάστε  Ελλάδα: Αύξηση εξαγωγών και μικρή κάμψη εισαγωγών στο 4μηνο

Παράλληλα, αυξήθηκαν και τα εξυπηρετούμενα αεροσκάφη. Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, ανήλθε σε 37.388, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 6%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν μικρή πτώση σε σχέση με το 2017 (-0,9%), ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν σημαντική άνοδο, στο επίπεδο του 11,1%.

Διαφήμιση


Επιπλέον, οι βελτιωμένες ποσοτικές επιδόσεις του ΔΑΑ εμφανίζονται να συνοδεύονται και από ποιοτική αναγνώριση. Το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε φέτος ως το καλύτερο αεροδρόμιο στη Νότια Ευρώπη στο πλαίσιο των Skytrax World Airport Awards, της μεγαλύτερης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης επιβατών, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκατ. επιβατική κίνηση) και στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International/ACI World), τα οποία αναγνωρίζουν τα καλύτερα αεροδρόμια διεθνώς σύμφωνα με την ικανοποίηση των επιβατών.

Διαβάστε  Νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από την DBRS

Διαφήμιση