Τραμπ-effect και Συρία ωθούν το πετρέλαιο πάνω στα 71 δολάρια

Τραμπ-effect και Συρία ωθούν το πετρέλαιο πάνω στα 71 δολάρια

Έντονα ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στην αγορά πετρελαίου καθώς η αύξηση του κόστους του χρήματος και της γεωπολιτικής έντασης, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, ανεβάζουν το ρίσκο.

Το αργό σκαρφάλωσε σε υψηλά δύο εβδομάδων, μετά και την προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Ρωσία, για επικείμενη αμερικανική επίθεση στη Συρία, ως αντίποινα στην εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα, για την οποία η Δύση κατηγορεί τον Άσαντ.

Διαβάστε  Έτοιμη να καλύψει τρύπα στην παραγωγή πετρελαίου, λόγω Ιράν η Σαουδική Αραβία

H τιμή του αργού τύπου μπρεντ στην αγορά του Λονδίνου παρουσιάζει άνοδο 0,55% στα 71,4 δολάρια το βαρέλι στις 16:15 ώρα Ελλάδος, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί έως και τα 71,7 δολάρια. Την ίδια ώρα στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 0,6% στα 65,9 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως και τα 66,17 δολάρια.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η FF Group απαντά στην QCM, που εστιάζει, τι ξεχνάει

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο όγκος συναλλαγών στην αγορά πετρελαίου είναι σήμερα περίπου 73% υψηλότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 100 συνεδριάσεων.

Την άνοδο του πετρελαίου δεν ανέκοψαν ούτε τα στοιχεία, που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,76 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι προβλέψεων για μειώσή τους κατά 1,25 εκατ. βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 0,458 εκατ. βαρέλια, αφού μειώθηκαν κατά 1,116 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αγορές ανέμεναν κάμψη κατά 1,425 εκατ.

Διαβάστε  Λαϊκισμός και νομισματική κανονικότητα απειλούν αγορές και κοινωνίες

Διαφήμιση