Στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων από την Τουρκία

Στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων από την Τουρκία

Βήματα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πίεσης προς την Τουρκία για την υπόθεση των δύο Ελλήνων κάνει η Ευρώπη, καθώς το θέμα θα συζητήσει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 16-19 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τη σχετική πρόταση κατέθεσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν επίσης με την κοινή πρόταση των Ευρωομάδων της Αριστεράς και του ΕΛΚ.

Διαβάστε  Σεντένο-Μοσκοβισί: Καθαρή η έξοδος, ψέμα το 4ο Μνημόνιο

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Διαφήμιση

Μιλώντας για το θέμα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητακαι εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».

Διαφήμιση