Ο Ζάκερμπεργκ “τρώει μια σφαίρα”, αποφεύγει άλλη

Ο Ζάκερμπεργκ “τρώει μια σφαίρα”, αποφεύγει άλλη

Στο ίδιο μοτίβο με τις δηλώσεις του στο Facebook κινήθηκε ο ιδρυτής μεγαλύτερου social network, κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, για την υπόθεση της κατάχρησης προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών από την Cambridfe Analytica και την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέλαβε, για ακόμη μια φορά, την πολιτική ευθύνη, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα “γιατί δεν ειδοποιήθηκαν άμεσα οι χρήστες”.

Κατά την απολογία του στην αμερικανική Γερουσία, ο Ζάκερμπεργκ τόνισε πως

Διαφήμιση

«είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία αυτά για κακό», προσθέτοντας ότι δεν αναπτύχθηκε μια ευρύτερη θεώρηση της ευθύνης και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. «Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι».

Ενώ επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του, αναφέρει

«Ξεκίνησα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει εδώ» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν αρκεί απλά να συνδέονται οι άνθρωποι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι συνδέσεις είναι θετικές. Δεν αρκεί να δώσουμε στους ανθρώπους φωνή. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν το χρησιμοποιούν για να βλάψουν τους άλλους ή να διαδώσουν παραπληροφόρηση».

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιoν αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν σήμερα και θα συνεχιστούν αύριο. Σκοπός αυτών είναι να καθοριστεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις»,

πρόσθεσε.

Διαφήμιση