Ο Τραμπ επενδύει σε κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Ο Τραμπ επενδύει σε κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Στρατηγική επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της νέας κρίσης στη Συρία, με στόχο να αποδείξει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Βλάντιμιρ Πούτιν ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που οι έρευνες για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές και τη σχέση των ανθρώπων της καμπάνιας του με το Κρεμλίνο αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Με αφορμή την εικαζόμενη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία, Δύση και Ρωσία αναλαμβάνουν θέσεις μάχης σε ένα σκηνικό που θυμίζει, ολοένα και περισσότερο, αυτό που δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στην προηγούμενη επίθεση.

Όπως είναι πλέον προφανές “διακόπτη” γι’ αυτές τις εξελίξεις αποτελούν και στις δυο περιπτώσεις οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. Η αντιπαράθεση εντός των ΗΠΑ και το ρήγμα μεταξύ της στρατηγικής του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου-CIA είναι πλέον προφανής, παράγοντας τριγμούς και κλυδωνίζοντας την υποτυπώδη ενότητα του διεθνούς συνασπισμού κατά του Άσαντ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Η κλιμάκωση της ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Ρωσίας ακολουθεί την έφοδο του FBI στο γραφείο και δωμάτιο του προσωπικού του δικηγόρου. Η έρευνα και η κατάσχεση εγγράφων, ήρθε -χρονικά- μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του προέδρου των ΗΠΑ να αποσύρει άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία.

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει στις απειλές της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει πυραύλους που θα κατευθύνονται προς τη Συρία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εξαπολυθούν ενάντια στη Συρία. Ετοιμάσου, Ρωσία, επειδή θα έλθουν, ωραίοι, νέοι και “έξυπνοι”! Δεν πρέπει να είστε εταίροι του Κτήνους Που Σκοτώνει με Αέρια, που σκοτώνει τον λαό του και το διασκεδάζει!».

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν είχε απειλήσει ότι θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Διαβάστε  Ο Τραμπ τα βρήκε με Ερντογάν, ξεμπλοκάρει τα F-35

Ο κ. Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν την Τρίτη το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

«Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς, τότε οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά», δήλωσε συγκεκριμένα στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ

Διαφήμιση