Τρίζει η καρέκλα του CEO της Volkswagen, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Τρίζει η καρέκλα του CEO της Volkswagen, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Και η Volkswagen, μετά τη Deutsche bank, οδηγείται σε καρατόμηση του CEO, Ματίας Μιούλερ, όπως αποκαλύπτει η Handelsblatt, κινήσεις που αν συνδυαστούν με τη συμμετοχή του γερμανικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών και τη χρονική συγκυρία της αλλαγής κυβερνητικού μίγματος, αποκτούν νέα προοπτική.

Όπως και ο Τζον Κράιαν της Deutsche Bank. ο Ματίας Μίλερ της VW, ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας μετά την αποκάλυψη του Dieselgate, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη φήμη της εταιρίας και την εσωτερική συνοχή, ωστόσο βρέθηκε κι’ αυτός μπροστά σε νέο σκάνδαλο, αυτό του σχηματισμού καρτέλ από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τη διαμόρφωση τιμών στην αγορά συμπληρωματικών προϊόντων και ανταλλακτικών.

Διαβάστε  Die Linke: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα γερμανικά υποβρύχια κατά της Ελλάδας

Σε επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πάντως, επισημαίνεται:

Διαφήμιση

«O κ. Ματίας Μίλερ έδειξε κατ’ αρχήν προθυμία να συμμετάσχει στις αλλαγές. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτό το αν οι σκέψεις και οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μία περαιτέρω εξέλιξη της ηγετικής δομής ή αλλαγές προσώπων στο προεδρείο της Volkswagen».

Το ποια συγκεκριμένα βήματα σχεδιάζονται και το τι θα σήμαινε αυτό για το μέλλον τού έως τώρα επικεφαλής του Ομίλου στην επιχείρηση είναι για την ώρα ασαφές, αλλά η Handelsblatt υπογραμμίζει ότι τη θέση του κ. Μίλερ θα αναλάβει ο Χέρμπερτ Ντις, ήδη στέλεχος της ηγεσίας της εταιρίας.

Διαβάστε  Γερμανία: Δεν πέφτει η κυβέρνηση, λέει ο Ζέεχοφερ, συμφωνεί ο Σολτς

Διαφήμιση