Σκληρή σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σκληρή σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε πολύ υψηλούς τόνους διεξάγεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως για να εξετάσει την καταγγελία για 60 νεκρούς στην πόλη Ντούμα και πάνω από 1000 τραυματίες, οι οποίοι αποδίδονται σε επίθεση με χημικά αέρια.

Παρά την έντονη αντιπαράθεση ο ύπατος αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ζέιντ Ράαντ Aλ-Χουσέιν, κατήγγειλε

«άδειες λέξεις, άτονες καταδικαστικές δηλώσεις και ένα Συμβούλιο Ασφαλείας παράλυτο από τη χρήση του βέτο».

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες που διατυπώνονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, με τον πρεσβευτή της χώρας στον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ "χαρίζει" τη Συρία στον Πούτιν

Επιπλέον, ζητά από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή όπου πραγματοποιηθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση».

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα ανταποδώσουν» στη χημική επίθεση του καθεστώτος Άσαντ, ανεξαρτήτως του πως θα αποφασίσει να κινηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει «βάψει τα χέρια της με το αίμα των παιδιών της Συρίας».

Διαβάστε  Το προσφυγικό σε αριθμούς, σκεφτείτε τους ανθρώπους

Διαφήμιση