Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα δεν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα δεν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ήταν κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, εν αντιθέσει με την ανησυχία που έχει εκφράσει ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Μάσλοβ έκανε επίκληση στο status Ελλάδας και Τουρκίας ως μέλη του NATO, ενώ εξήρε τους χειρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, στη νέα αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία, γύρω από την υπόθεση Σκρίπαλ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας»

δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Μόσχα θολώνει τα νερά για επίσκεψη Λαβρόφ, φωτιά στο παρασκήνια

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο, όπως είπε, γιορτάζονται τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Για τον αγωγό North Stream, επεσήμανε ότι για να προχωρήσει χρειάζονται ευρωπαϊκές εγγυήσεις και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, δεν στρέφεται με κανένα τρόπο κατά της χώρας μας.

Διαβάστε  Αμερικανική στήριξη για τις απελάσεις Ρώσων

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν και το αν τέθηκε το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Μάσλοβ αρκέστηκε απλά να πει ότι δεν γνωρίζει το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς δεν ήταν παρών ο ίδιος και δεν δημοσιοποιήθηκαν οι συζητήσεις.

Το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία έθεσε στον Βλάντιμιρ Πούτι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςμ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ενώ επιστολή, ζητώντας παρέμβασή του Ρώσου προέδρου είχε στείλει και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε  Λαβρόφ: Η Ελλάδα ανήκει... στη Δύση

Διαφήμιση