Έφοδος σε γραφείο και δωμάτιο του δικηγόρου του Τραμπ

Λόγω για επίθεση στη χώρα κάνει με δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο καρατόμησης του Μιούλερ

Έφοδος σε γραφείο και δωμάτιο του δικηγόρου του Τραμπ

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις ΗΠΑ, καθώς το FBI πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, στο Μανχάταν και στο δωμάτιο το ξενοδοχείου όπου διαμένει, καθώς κατά δήλωσή του ήταν αυτός που πλήρωσε 130,000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκαλώντας όμως την έντονη αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, που χαρακτήρισε την έρευνα “επίθεση στη χώρα”.

Σύμφωνα με τη Washington Post η αρμόδια εισαγγελία του Μανχάταν κινήθηκε μετά από την παροχή σχετικών στοιχείων από τον ειδικό εισαγγελέα του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, για εκλογική απάτη και παραβάσεις του νόμου περί εκλογικών χρηματοδοτήσεων.

Διαβάστε  Έτοιμη για "εγκλήματα" η ακροδεξιά στην Ελλάδα

Όπως έχει διαρρεύσει, το FBI πήρε από τα γραφεία έγγραφα που αφορούν ευρεία γκάμα ζητημάτων.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής της Κ.Ο των Ρεπουμπλικάνων, Πολ Ράιαν, χαρακτήρισε την έρευνα ακατάλληλη και μη-αναγκαία, ενώ οι Times αναφέρουν ότι δεν σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας.

Όπως αποκάλυψε ο Ράιαν η αρμόδια εισαγγελία εκτέλεσε σειρά ενταλμάτων κατάσχοντας και αρχεία επικοινωνιών μεταξύ του Κοέν και πελατών του, ενώ έχει είδη εγχειρήσει χιλιάδες έγγραφα στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά, παράλληλα, το ενδεχόμενο παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε  Ο Τραμπ μίλησε με Ερντογάν, πριν δει τον Πούτιν

Σχολιάζοντας την έρευνα ο Τραμπ επέμεινε στον χαρακτηρισμό “ατέρμονο κυνήγι μαγισσών”, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να καρατομήσει τον Μιούλερ.

Διαφήμιση