Ανοίγει η συζήτηση για τη μετά Μνημόνιο εποχή στο EuroWorking Group

Ανοίγει η συζήτηση για τη μετά Μνημόνιο εποχή στο EuroWorking Group

Η συζήτηση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα της μεταμνημονιακής εποχής ανοίγει στο EurWorking Group της Πέμπτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη ελάφρυνση του χρέους και τη σύνδεσή της με αναπτυξιακούς στόχους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για ζητήματα Οικονομίας, Κρίστιαν Σπαρ, οι θεσμοί συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί επί τάπητος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, στη Σόφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα επεξεργάζονται ήδη το προσχέδιο της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στους ομολόγους του στη Σόφια.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Στους 152 μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία

Διακηρυγμένος στόχος των εμπλεκομένων είναι η επίτευξη κατ αρχήν συμφωνίας στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου, την οποία θα συνυπογράψει και το ΔΝΤ, ως ένδειξη της βούλησής του να συμμετάσχει. εφόσον αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Η διαπραγμάτευση Ευρωπαίων-ΔΝΤ για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους συνεχίζεται, καθώς μετά την αρχική συμφωνία στην πρόταση της Γαλλίας ο ESM επιχειρεί να βάλει μια ακόμη “χειροκίνητη” διαδικασία, αυτή της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων, την οποία αρνούνται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το Ταμείο. Οι συζητήσεις αναμένεται να ενταθούν στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε  Eurogroup: Διακοπή λόγω επιμήκυνσης, τριμερής Τσακαλώτου, Σολτς και Λεμέρ

Αθήνα και Βρυξέλλες επιμένουν στην ολοκλήρωση των πολύπλευρων διαπραγματεύσεων για χρέος, ολοκλήρωση του προγράμματος και τράπεζες μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για τη συζήτηση ελληνικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος, της επόμενης ημέρας, έως τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όπως δείχνει η συσσωρευμένη εμπειρία ο ESM θα πιέσει για συμφωνία πακέτο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επόμενη ημέρα προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή του στα μέτρα για το χρέος.

Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Διαφήμιση