Τραμπ: Εντός 48 ωρών οι αποφάσεις για στρατιωτική δράση κατά Άσαντ

Τραμπ: Εντός 48 ωρών οι αποφάσεις για στρατιωτική δράση κατά Άσαντ

Σε πολιτική ρητορικής κλιμάκωσης και πολεμικών ιαχών επιμένουν οι ΗΠΑ και δια στόματος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την επίθεση με χημικά στη Συρία και παρά την άρνηση του Άσαντ και τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας ότι δεν υπάρχουν ίχνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το θέμα της επίθεσης με χημικά στη Συρία, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν τις αποφάσεις τους για απάντηση κατά του Άσαντ εντός των επόμενων 48 ωρών.

Διαβάστε  ΗΠΑ-Β. Κορέα: Πάνε σε σύνοδο με το δάκτυλο στη σκανδάλη

«Ήταν φρικτό, φρικώδες», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διαφήμιση

«Αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα και δεν πρέπει να επιτραπεί»,

πρόσθεσε.

«Εάν είναι οι Ρώσοι, εάν είναι η Συρία, εάν είναι το Ιράν, εάν είναι όλοι τους μαζί, θα το βρούμε»

συνέχισε.

Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ έκαψε τη Μέι μέσα στο σπίτι της, άνοιξε κούρσα διαδοχής

«Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μάτις, ενώ υποδεχόταν στον Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, εμίρη του Κατάρ, στο Πεντάγωνο.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί υπάρχουν ακόμη χημικά όπλα και χρησιμοποιούνται, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της καταστροφής τους, οπότε εργαζόμαστε με τους συμμάχους και εταίρους μας, από το NATO έως το Κατάρ και αλλού για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα»,

τόνισε ο κ. Μάτις.

Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Διαφήμιση