Η Deutsche Bank διώχνει τον CEO

Η Deutsche Bank διώχνει τον CEO

Την καρατόμηση του CEO, Τζον Κράιαν, μετά από τρία χρόνια ζημιών, ανακοίνωσε η Deutsche Bank και ενώ η τράπεζα συνεχίζει τις παλινδρομήσεις σε επίπεδο στρατηγικής, αναβαθμίζοντας τον επικεφαλής λιανικής τραπεζικής και wealth management, 47χρονο Κρίστιαν Σούινγκ, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θέλοντας να αποφύγει τις επιπλοκές και την ακυβερνησία που θα είχε μια νέα κρίση ηγεσίας στην τράπεζα.

Η Deutsche Bank που βρίσκεται σε διαδικασία διοικητικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης επί τέσσερα συναπτά έτη και έχοντας αλλάξει τέσσερα στελέχη με τον τίτλο του διευθύνοντος ή συνδιευθύνοντος συμβούλου, αναγκάζεται να αποπέμψει τον Τζον Κράιαν, απόφαση που ανακοινώνεται λίγο μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία και την αντικατάσταση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.

Διαβάστε  Τα βρήκαν Μέρκελ-Ζέεχοφερ, ακόμα δεν έχει μιλήσει το SPD

Η γερμανική τράπεζα βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστια πρόστιμα στις ΗΠΑ, ζημιές λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της τεράστιας εξάρτησης από την Allianz και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις διαδικασίες διαχείρισης ρίσκου που ακολουθούν άλλες τράπεζες του δικού της μεγέθους σε παγκόσμια κλίμακα. Παρά τον περιορισμό της έκθεσης σε σύνθετα και δομημένα παράγωγα προϊόντα η αποδοτικότητα των κεφαλαιακών δεικτών παραμένει πρόβλημα, ενώ αδύναμοι παραμένουν και οι δείκτες επάρκειας, σκιαγραφώντας μια μάλλον ζοφερή εικόνα για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Οι traders της Deutsche Bank έχασαν σε μια μέρα τα μαλλιοκέφαλά τους

Ο νέος επικεφαλής, ο Κρίστιαν Σούινγκ αποτελεί εκπρόσωπο της νέας γενιάς τραπεζιτών, προέρχεται από τα σπάργανα της τράπεζας, καθώς μέχρι τώρα διοικούσε το τμήμα Wealth Management και το δίκτυο καταστημάτων στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Πόλ Αχλέιντερ σε δήλωσή του:

“χρειαζόμασταν νέα δυναμική στην εκτέλεση των σχεδίων στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της τράπεζας”

Η δήλωση αυτή φαίνεται να στέλνει σήμα ότι σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα υλοποιηθεί έχει αποφασιστεί και πως ο Σούινγκ είναι ο καταλληλότερος “εκτελεστής” των ειλημμένων αποφάσεων.

Διαβάστε  Γερμανία: Δεν πέφτει η κυβέρνηση, λέει ο Ζέεχοφερ, συμφωνεί ο Σολτς

Διαφήμιση