Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο στενό περιβάλλον του Πούτιν

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο στενό περιβάλλον του Πούτιν

Νέες κυρώσεις κατά ανθρώπων του περιβάλλοντος του Βλάντιμιρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού του, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο αντιποίνων για την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και για την παροχή υποστήριξης στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Με τον τρόπο αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να διασώσει τα προσχήματα, καθώς προ μερικών ημερών είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Συρία μετά τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών κυρώσεις επιβάλλονται σε επτά Ρώσους ολιγάρχες, 12 εταιρίες που ελέγχουν και 17 ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους. Μεταξύ των εταιριών περιλαμβάνεται και η κρατική εταιρία εμπορίας όπλων, η Rosobonexport.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Σαλβίνι απειλεί την ΕΕ, ζητά άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η απόφαση στοχεύει τους Ρώσους ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένου του Kirill Shamalov, ο οποίος παντρεύτηκε την κόρη του Πούτιν και έχει αναδειχθεί σε ολιγάρχη από το 2013.

Οι νέες κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας μετά από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου στην Αγγλία, την παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και μια κυβερνοεπίθεση, που χαρακτηρίστηκε ως η πλέον επιζήμια στην αμερικανική ιστορία.

Διαβάστε  Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο FBI-Ομπάμα, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δέχεται έντονες και διαρκείς πιέσεις από το Κογκρέσο να ενεργήσει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βάσει ενός νόμου περί κυρώσεων που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να στείλει μήνυμα για την παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Μεταξύ των εταιριών που πλήττονται από τις αμερικανικές κυρώσεις περιλαμβάνονται ο όμιλος GAZ, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμπορικών οχημάτων της Ρωσίας που ανήκει στην Deripaska, οι ρωσικές μηχανές και ο όμιλος Renova, ο οποίος αποτελείται από επενδυτικά κεφάλαια και εταιρίες διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα στη Ρωσία.

Διαβάστε  Ο Πούτιν πήρε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ έχασε στήριξη διεθνώς

Διαφήμιση