Τουρκία: Το μακρύ χέρι της MIT επεκτείνει το πογκρόμ Ερντογάν εκτός συνόρων

Τουρκία: Το μακρύ χέρι της MIT επεκτείνει το πογκρόμ Ερντογάν εκτός συνόρων

Μια ακόμη κίνηση επίδειξης δύναμης επιχειρεί η Τουρκία, προκαλώντας με τρόπο που ακόμα και οι ΗΠΑ αποφεύγουν, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η υπηρεσία πληροφοριών έχει απαγάγει πάνω από 80 ανθρώπους σε 18 χώρες.

Όπως δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) έχει συλλάβει και μεταφέρει στην Τουρκία περισσότερους από 80 «τρομοκράτες της FETO» από 18 χώρες.

«Η MIT έχει μεταφέρει 80 τρομοκράτες της FETO στην Τουρκία από 18 χώρες. Οι επιχειρήσεις της MIT εκτός Τουρκίας έχουν επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στην FETO, οι δε επιχειρήσεις στο Κόσοβο ήταν μια μεγάλη επιτυχία»

δήλωσε ο κ. Μποζντάγ.

Διαφήμιση

Η δήλωση αυτή στόχο έχει να στείλει μήνυμα στους διαφωνούντες με τον Ταγίπ Ερντογάν ότι το μακρύ χέρι της Τουρκίας θα τους εντοπίσει, αναγκάζοντάς τους, κατ αυτό τον τρόπο, να σταματήσουν να αντιτίθενται στον Τούρκο πρόεδρο και να υποκινούν σχετική δράση. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιβεβαιώνει, στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείται: την κατάρρευση του κράτους Δικαίου.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Πάντως, η επιχείρηση στο Κόσοβο οδήγησε στην αποπομπή υπουργών που την ενέκριναν από τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να πείσει για την ανεξαρτησία της κυβέρνησής του, τη στιγμή που επιχειρεί επαναπροσέγγιση με την ΕΕ υπό την πίεση του NATO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είχε δημοσίως κατηγορήσει την Τουρκία για τη δράση πρακτόρων στο έδαφός της και είχε ζητήσει να σταματήσει. Τουρκία και Γερμανία βρίσκονται σε διαρκή προστριβή καθώς η Γερμανία χορηγεί άσυλο σε διπλωμάτες και στρατιωτικούς που φεύγουν από την Τουρκία διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Διαβάστε  Ο Μεντβέντεφ στην ορκωμοσία Ερντογάν, ερωτηματικά για την απουσία Πούτιν

Με την ονομασία FETO (Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση) η Τουρκία εννοεί το δίκτυο του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Άγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει απορρίψει το αίτημα έκδοσής του, επικαλούμενη ανεπαρκή στοιχεία, ενώ προσφάτως η Άγκυρα τον κατηγόρησε και ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία.

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε την πιθανότητα πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών εντός του 2018, τονίζοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να ετοιμάζονται για τις προγραμματισμένες διπλές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2019.

Διαβάστε  Γιατί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες πλημμυρίζουν την Τουρκία

Με τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών, τίθεται σε πλήρη ισχύ το αναθεωρημένο σύνταγμα της χώρας, καταργείται η θέση του πρωθυπουργού και πλέον ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του κράτους και της κυβέρνησης, σε ένα μοντέλο αμιγούς προεδρικής δημοκρατίας.

Διαφήμιση