Διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας στα εξοπλιστικά

Διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας στα εξοπλιστικά

Συμφωνία για την επέκταση του ορίου ζωής οπλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής υπέγραψε η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αμέσως μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη fast track έγκριση του εξοπλιστικού προγράμματος 1 δισ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας διεύθυνσης πρόκειται για διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την «επέκταση ορίου ζωής οπλικών συστημάτων», την οποία υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Κυριάκος Κυριακίδης και ο Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.

Διαβάστε  Κρίση με τη Ρωσία: Ο Mr Bitcoin πόνεσε τον Πούτιν περισσότερο από τους διπλωμάτες

Η συμφωνία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκσυχρονισμού και συντήρησης της υλικοτεχνικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ χρονικά συμπίπτει με την κλιμακούμενη αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση και τον ανταγωνισμό για τη διαμόρφωση σφαιρών επιρροής στα Βαλκάνια.

Διαφήμιση

Το deal υπογράφηκε τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, βρίσκονταν στην Τουρκία όπου ανακοίνωσε την επίσπευση της παράδοσης των S-400 και τη συμμετοχή της Ρωσίας στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου.

Διαβάστε  Τα Βαλκάνια πουλάνε όπλα εκεί που η ΕΕ σταματάει

Το ύψος της σύμβασης δεν ανακοινώθηκε.

Διαφήμιση