Υπόθεση Σκρίπαλ: Για προβοκάτσια επιμένει η Ρωσία

Υπόθεση Σκρίπαλ: Για προβοκάτσια επιμένει η Ρωσία

Στο σενάριο της αγγλο-αμερικανικής προβοκάτσιας επιμένει η Ρωσία, αυτή τη φορά δια στόματος του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, SVR, για την υπόθεση Σκρίπαλ, η οποία αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για πογκρόμ κατά Ρώσων διπλωματών στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας SVR χαρακτήρισε την Τετάρτη τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη ΜΕγάλη Βρετανία, στις αρχές Μαρτίου, «απαίσια προβοκάτσια» των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ακόμη και όταν πρόκειται για την απαίσια προβοκάτσια με τους Σκριπάλ που τόσο ωμά μηχανεύτηκαν οι βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν βιάστηκαν να ακολουθήσουν αναντίρρητα το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον, αλλά προτιμά να εξετάσει λεπτομερώς τι συνέβη»,

δήλωσε ο αρχηγός της SVR Σεργκέι Ναρίσκιν, σε διάσκεψη για ζητήματα ασφαλείας.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Είναι η Μέρκελ όμηρος του Πούτιν; (γραφήματα)

Προειδοποίησε ακόμη ότι Μόσχα και Δύση πρέπει να αποφύγουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσά τους σε επίπεδα Ψυχρού Πολέμου.

«Δεν πρέπει να φέρουμε τα πράγματα σε μια νέα Κουβανική Κρίση των Πυραύλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας μνεία στην κρίση του 1962 η οποία είχε οδηγήσει ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Διαβάστε  Ρωσία: Εκρηκτική αύξηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Διαφήμιση