Τραμπ-Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο του Πούτιν στη Συρία

Τραμπ-Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο του Πούτιν στη Συρία

Το δρόμο στον Βλάντιμιρ Πούτιν να ελέγξει πλήρως το μέτωπο στη Συρία ανοίγουν ο Ντοναλντ Τραμπ με τον Εμμάνουελ Μακρόν, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών και ενώ στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη Σύνοδος Κορυφής για την επόμενη μέρα στη Συρία.

Η Γαλλία και οι ΗΠΑ είναι «αποφασισμένες να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, ανέφερε η γαλλική Προεδρία, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν νωρίτερα οι πρόεδροι των δύο χωρών, Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ στηρίζει την... καμμένη Μέι

Ο κοινός στόχος είναι «να πολεμήσουμε έως το τέλος» την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, «αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση που αντιπροσωπεύει μια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και για τα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας», τόνισε το Ελιζέ.

Διαφήμιση

«Τίποτα δεν μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από τον στόχο να αποτραπεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση του ISIS στην περιοχή και να πορευτούμε προς μια συνολική πολιτική μετάβαση στη Συρία»,

τόνισε η γαλλική Προεδρία έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αρχηγών κρατών.

Διαβάστε  Σύνοδος Τραμπ-Πούτιν χωρίς ατζέντα, με ανοιχτές πληγές

Με τις διατυπώσεις αυτές Γαλλία και ΗΠΑ, που διαθέτουν δυνάμεις στο έδαφος στη Συρία, εγκαταλείπουν τη συριακή αντιπολίτευση που στήριζαν έως τώρα, επιτρέπουν τη συνέχιση της διακυβέρνησης από τον Άσαντ και περιορίζουν την αποστολή τους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε και χθες την πρόθεσή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα το Ιράν και η Ρωσία είχαν καταγγείλει τις ΗΠΑ ότι ιδρύουν 20 στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

Ο κ. Μακρόν αναμένεται στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη το διάστημα 23 έως 25 Απριλίου.

Διαφήμιση