Σε Σκόπια και Βελιγράδι Τρίτη και Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς

Σε Σκόπια και Βελιγράδι Τρίτη και Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, όπως όλα δείχνουν, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ την Τρίτη του Πάσχα, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στη Σερβία, καθώς το Βελιγράδι παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή με τη Ρωσία σε κρίσιμα ζητήματα.

Η νέα επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά έρχεται μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και θεωρείται ότι αποτελεί ένδειξη ισχυρής πολιτικής βούλησης και επίτευξης του μίνιμουμ συναίνεσης για την ψήφιση της λύσης στη Βουλή.

Διαβάστε  Ανάλυση: Ελεγχόμενες εκρήξεις σε κυβέρνηση-πολιτικό σκηνικό

Αν και η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στο αυτόβουλο των κινήσεων, οι πιέσεις από τους εταίρους και συμμάχους εντείνονται καθώς το τοπίο αρχίζει και καθαρίζει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και η ΕΕ θέλει να οριοθετήσει το πεδίο της.

Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει Τρίτη του Πάσχα με μία ολιγομελή αντιπροσωπεία στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στη Σερβία και στα Σκόπια που είναι και ο τελικός προορισμός του.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Διαβάζουν την κοινωνία, προετοιμάζουν τη συνεννόηση

Ακόμα δεν είναι γνωστός ποιος είναι ο σκοπός του διήμερου αυτού ταξιδιού στα Βαλκάνια και κατά πόσο θα πρωταγωνιστήσει το ονοματολογικό. Δεν χωράει αμφιβολία, όμως, ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα απασχολήσει τον υπουργό, ο οποίος έχει στρέψει εκεί το ενδιαφέρον του.

Διαφήμιση