Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Έκλεισε και τυπικά, με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Λάτση για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ.

Στο Μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπεται η διαδικασία έναρξης του διαγωνισμού για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαιοειδών της χώρας.

Διαβάστε  Η Gongbao παίρνει την Εθνική Ασφαλιστική

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο, το μνημόνιο υπεγράφη στις 3 Απριλίου μεταξύ των Paneuropean Oil and Industrical Holdings (POIH) και του ΤΑΙΠΕΔ για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η πώληση θα γίνει μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Διαφήμιση

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε  Ανακόπηκε ο ρυθμός νέων υπερεθνικών mega deals

Διαφήμιση