Αιγαίο: 31 παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καμία εμπλοκή

Αιγαίο: 31 παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καμία εμπλοκή

Εν μετρία συγχύσει φαίνεται ότι βρίσκεται η τουρκική πολεμική αεροπορία καθώς διαφοροποιεί την “εναέρια ρητορική” της, αλλάζοντας μοτίβο και σχηματισμούς, ένδειξη ότι επιζητεί τη διαρκή αντιπαράθεση χωρίς όμως συγκεκριμένο στόχο.

Μετά από αρκετές ημέρες υψηλής παραβατικότητας και αυξημένης προκλητικότητας, η τουρκική πολεμική αεροπορία επανήλθε, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, σε μοτίβο παραβιάσεων χωρίς εμπλοκές, διευρύνοντας μάλιστα τον συνήθη σχηματισμό με την προσθήκη ελικοπτέρων.

Διαβάστε  34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, χωρίς εμπλοκές

Την ίδια στιγμή τη διάρθρωση των μονάδων και τις αντιδράσεις τροποποιεί και η ελληνική πολεμική αεροπορία, γεγονός μπορεί να εξηγεί την προσπάθεια της Τουρκία να “αναγνωρίσει” τις νέες συνήθειες της ελληνικής πλευράς με αυξημένες διελεύσεις διαφοροποιημένων σχηματισμών.

Διαφήμιση

Συνολικά, εννέα αεροσκάφη, δύο ζεύγη F-16, τρία CN-235 και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βόρειο, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και σε 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Διαβάστε  Ο "Θαλασσόλυκος", η Καταιγίδα" και οι τουρκικές εκλογές απειλούν το Αιγαίο

Τα τέσσερα F-16 που πετούσαν σε δύο σχηματισμούς προέβησαν σε οκτώ παραβιάσεις, τα τρία κατασκοπευτικά CN-235 σε ακόμη 22, ενώ μια ακόμη παραβίαση καταγράφηκε από το ένα ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι τα τέσσερα μαχητικά της Τουρκίας ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε  Ανησυχία από την παρολίγον σύγκρουση τουρκικού εμπορικού με την κανονιοφόρο "Αρματωλός"

Διαφήμιση