Τέσσερις εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο με τουρκικά μαχητικά

Τέσσερις εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο με τουρκικά μαχητικά

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία στο Αιγαίο, έχοντας εγκαταλείψει πλέον, για τα καλά, την πολιτικής της υψηλής παραβατικότητας αλλά ελεγχόμενης προκλητικότητας, καθώς τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι αερομαχίες, ενώ σήμερα καταγράφηκε και υπερπτήση, πάνω από το φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, σημειώθηκαν συνλικά 26 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τρία ζεύγη των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Διαβάστε  Επτά τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Σημειώνεται περαιτέρω ότι ένα εκ των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 3.200 ποδιών στις 10:56 το πρωί.

Διαφήμιση

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τρία ζεύγη τουρκικών F-16, 1 τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Διαβάστε  Αιγαίο: 28 παραβιάσεις, μια εικονική αερομαχία

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Tα 6 τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Διαφήμιση