Πέφτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel στην Ευρώπη

Πέφτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel στην Ευρώπη

Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη χάνουν τη δυναμική τους, καθώς σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το μερίδιο αγοράς του πετρελαίου ντίζελ μειώθηκε στο 45,7% των συνολικών εγγραφών αυτοκινήτων στην ΕΕ των 15.

Οι πωλήσεις ντίζελ παραδοσιακά ήταν υψηλότερες από τις ΗΠΑ, λόγω του φορολογικού πλεονεκτήματος κατά 30%. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ωστόσο, μειώνεται μετά το diesel gate, τη αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών προτύπων για τις εκπομπές αέριων ρύπων και την ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας ντιζελοκίνητων οχημάτων στο κέντρο των πόλεων.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Η στρατηγική Ζάεφ για κύρωση και Δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την ACEA, η διείσδυση του πετρελαίου μειώθηκε σε όλες τις χώρες, ιδίως στην Αυστρία, την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία.

Διαφήμιση

Το μερίδιο αγοράς στη Γερμανία, που παραδοσιακά θεωρείται ως χώρα προτιμά την τεχνολογία ντίζελ, υποχώρησε το 40,4% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή μείωση 6,1%.
Το μερίδιο αγοράς στη Γαλλία μειώθηκε κάτω από το 50% (47,8%, μείωση 4,7%) για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.

Διαβάστε  Παγίδα μηδενικών δασμών στήνει ο Τραμπ στη Μέρκελ

Η Ιρλανδία παραμένει η χώρα με το υψηλότερο μερίδιο αγοράς ντίζελ (65,4%), ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (61,4%) και την Ιταλία (56,5%).

Αρκετά υψηλά αλλά επίσης με κάμψη βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει επαρκώς το τοπίο και οι επίδοξοι αγοραστές γίνονται πιο επιφυλακτικοί.

Διαφήμιση