Ομιλία του Ρώσου πρέσβη στη Σχολή Εθνικής Άμυνας

Ομιλία του Ρώσου πρέσβη στη Σχολή Εθνικής Άμυνας

Την ετήσια προγραμματισμένη ομιλία του στην Σχολή Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Ρώσος πρέσβης, Αντρέι Μάσλοφ, μια ημέρα μετά τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέφρι Πάιατ, παρουσιάζοντας στην ουσία τη γεωπολιτική αντίληψη των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής από την πλευρά της Μόσχας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και ενώ 16 Ευρωπαϊκές χώρες έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία για την υπόθεση Σκρίπαλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, πρόκειται για μια παραδοσιακή ετήσια διάλεξη που αφορούσε σε θέματα επικαιρότητας της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.

Διαβάστε  Παρέμβαση Ρωσίας για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, τι βλέπει ο πρέσβης στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας συζητήθηκαν λεπτομερώς και οι προσεγγίσεις της Ελλάδας για την επίλυση των σημαντικότερων διεθνών προβλημάτων, ενώ υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η σημασία της αποκατάστασης του πλήρους διαλόγου της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εξέταση των συμφερόντων όλων των πλευρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές απειλές και οι παγκόσμιες προκλήσεις.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Παρέμβαση Ρωσίας για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, τι βλέπει ο πρέσβης στην Αθήνα

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τέθηκαν επί τάπητος και οι προοπτικές της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ενώ ο κ. Maslov απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των φοιτητών της Ακαδημίας.

Διαφήμιση