Ο Τσίπρας διέψευσε σενάρια εκλογών και προληπτικής γραμμής

Χάραξε τον οδικό χάρτη για έξοδο από το Μνημόνιο, "ρύθμιση" του χρέους και έθεσε εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής πίστωσης για την Ελλάδα

Ο Τσίπρας διέψευσε σενάρια εκλογών και προληπτικής γραμμής

Τα σενάρια εκλογών διέψευσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία το φθινόπωρο του 2019, θέτοντας εκτός συζήτησης ακόμα και το ενδεχόμενο διπλής κάλπης στις ευρωεκλογές.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης -ταυτόχρονα με την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια- είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της. Και τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019. Γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα -αλλά και παλιότερα- σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού»,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπυοργός, θέτοντας τον οδικό χάρτη μέχρι τις εκλογές, με πρώτο ορόσημο την έξοδο από τα Μνημόνια, καθώς και τη “ρύθμιση” του χρέους, στόχοι που έχουν ως βασική προϋπόθεση την έγκαιρη και χωρίς εκκρεμότητες ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι η περίοδος πολιτικής σταθερότητας θα διευρυνθεί μέχρι την εξάντληση της τετραετίας, αν και νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι ο σκοπός της κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια και η κάθαρση, οι οποίοι εκπληρώνονται οσονούπω, θέτοντας ως ορόσημο τον Αύγουστο, καθώς τότε λήγει το πρόγραμμα στήριξης.

Διαβάστε  Διεθνής Τύπος: Λαϊκιστής ο Μητσοτάκης, για Νόμπελ ειρήνης ο Τσίπρας

Τόνισε την ανάγκη, η κυβέρνηση να μη χάσει τη στοχοπροσήλωσή της και να μην υπάρξει εφησυχασμός, γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας»

επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε μια ανάλυση της κατάστασης, επισημαίνοντας την προοπτική καθαρής εξόδου, αποφεύγοντας όμως να χρησιμοποιήσει τους όρους αυτούς, αλλά εμμένοντας στην ενίσχυση των “βαθμών ελευθερίας” για τη χάραξη πολιτικής και απαξιώνοντας τις πιέσεις προς την κατεύθυνση της προληπτικής γραμμής πίστωσης, αγού ξεκαθάρισε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται στην Ευρώπη.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε

“Τα ζητήματα που μας αφορούν είναι πολλά και ταυτόχρονα. Το σημαντικό να μη χάνουμε το στόχο μας. Αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές πολιτικές, αλλά με στόχο την ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια. Καθε μέρα που περνάει, σε πείσμα πολλών, υλοποιούμε το στόχο μας. Τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα δυσκολότερα. Καλούμε να διαχειριστούμε σοβαρά εθνικά ζητήματα με σοβαρότητα. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη υλοποίηση του στόχου που έχουμε θέσει ως κυβέρνηση. Το βασικό ορόσημο για εμας είναι ο Αυγουστος, η εξοδος της χώρας από την επιτροπεία. Με αυτό το δεδομένο θα εργαστούμε σκληρά από εδώ και πέρα με την αίσθηση του εθνικού καθήκοντος. Η 3η αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα χωρίς παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές”.

Εν συνεχεία, είπε:

«Επί 3 συναπτά έτη η κυβέρνηση επιτυγχάνει υπεραπόδοση και περνά στην εποχή της ανάπτυξης. Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν προφανής. Κι έτσι κλείσαμε τον 6ετή κύκλο της τραγωδίας που έζησε ο ελληνικός λαός.

Τα τρία σημεία που πετύχαμε είναι:

1.Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας.
2.Σπάσαμε το ταμπού της λιτότητας και στο τραπέζι είναι πλέον η ανάπτυξη
3.Εξασφαλίσαμε μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας και αποκατάσταση της ελληνικής ηρεμίας. Στόχος μας είναι το Φθινόπωρο του 2019. Οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν αποφάσεις στο τραπέζι ερήμην του ελληνικού λαού. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων».

Bρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που μας έφερε στη διακυβέρνηση της χώρας, στην έξοδο από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε  Η DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα

«Και με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία» υπογράμμισε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Διαβάστε  Χουλιαράκης-Τσακαλώτος πήραν χώρο, συνθέτουν το παζλ

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαφήμιση