Ο Τραμπ “χαρίζει” στον Πούτιν τη Συρία

Ο Τραμπ “χαρίζει” στον Πούτιν τη Συρία

Έτοιμος να παραδώσει τη Συρία στη Ρωσία και τον συνασπισμό της εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στην προοπτική απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, παρά τις αντίθετες θέσης της ιεραρχίας του υπουργείου Εξωτερικών, του Γενικού Επιτελείου και του NATO.

«Θέλω να φύγουμε από τη Συρία. Θέλω να φέρω τους στρατιώτες μας στην πατρίδα»

τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής, στον Λευκό Οίκο τη Μ. Τρίτη.

Διαβάστε  Σύνοδος Τραμπ-Πούτιν χωρίς ατζέντα, με ανοιχτές πληγές

Όπως εξήγησε,

Διαφήμιση

«η πρωταρχική αποστολή μας ήταν να ξεφορτωθούμε το Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει αυτό το έργο και θα λάβουμε πολύ σύντομα μια απόφαση, σε συντονισμό με άλλους, για το τι θα κάνουμε».

Με τον τρόπο αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ φωτογράφισε τον Βλάντιμιρ Πούτιν και ενδεχομένως τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ταυτόχρονα, σχεδόν, διεξάγεται στην Τουρκία συνέδριο για την επόμενη ημέρα της Συρίας, με τη συμμετοχή και του Ιράκ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο FBI-Ομπάμα, ενώ ο κλοιός γύρω του σφίγγει

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως θα μπορούσαν να έχουν καλές σχέσεις, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σίγουρα.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, Μπρετ ΜακΓκερκ, δήλωσε σε φόρουμ στην Ουάσιγκτον πως

«βρισκόμαστε στη Συρία για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή είναι η αποστολή μας, δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα την ολοκληρώσουμε».

Διαφήμιση