Μήνυμα Τσίπρα στον Ερντογάν για τους δύο Έλληνες, παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση

Μήνυμα Τσίπρα στον Ερντογάν για τους δύο Έλληνες, παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση

Να κατεβάσει τους τόνους προς την Τουρκία επέλεξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα φάνηκε να παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση, απευθυνόμενος σε τρίτο πρόσωπο στον Τούρκο πρόεδρο προς τον οποίο επαναδιατύπωσε το αίτημα για επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως έχει πράξει η Ελλάδα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ενιαία πολιτική ομοψυχία, παρείχε κάλυψη στον Πάνο Καμμένο έναντι των επιθέσεων από τον Κυριάκο Μητσιτάκη και έθεσε θέμα ψυχραιμίας και ενιαίας διαχείρισης, τοποθέτηση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μήνυμα στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος έχει ανεβάσει επικίνδυνα τους τόνους.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Η συμφωνία έκλεισε, ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο-πολιτικούς αρχηγούς (upd)

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε:

Διαφήμιση

«Περιμένω από τον Τούρκο πρόεδρο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να επιστραφούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί»

«Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα εντείνει την προκλητικότητά της και οξύνει την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα»

, σχολίασε αρχικά ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «η στάση της αυτή σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αλλά και με ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ειδικότερα γύρω από το Συριακό που αποτελεί και τον βασικότερο αποσταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και ασφαλής με ισχυρές διεθνής συμμαχίες, ισχυρά ερείσματα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν. Καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν αυτή την κλιμάκωση γιατί δεν οδηγεί πουθενά»

, πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς:

«Οι γείτονες, ας αφήσουν τις επιθέσεις και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μία κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη».

Διαφήμιση