ΗΠΑ: Καταδικάστηκε Ολλανδός δικηγόρος σε υπόθεση σχετική με τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε Ολλανδός δικηγόρος σε υπόθεση σχετική με τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ στην έρευνα για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, καθώς μετά τους hackers και τους κατασκόπους που είτε απελάθηκαν είτε καταδικάστηκαν ερήμην ένας από τους δικηγόρους, που είχαν ρόλο συνδετικού κρίκου, καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση, αφού συμφώνησε να ομολογήσει ώστε να αποφύγει βαρύτερες κατηγορίες.

Πρόκειται για τον Ολλανδό δικηγόρο Άλεξ Βαν Ντερ Ζβάαν, ο οποίος καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλακή και χρηματικό πρόστιμο 20,000 δολαρίων, για ψευδή κατάθεση στο FBI, σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Διαβάστε  Σε χαμηλό 17ετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Ο Ολλανδός, που συμφώνησε να δηλώσει ένοχος στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, στο πλαίσιο συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές, παραδέχθηκε ότι κατέθεσε ψευδή στοιχεία για τις επαφές του με τον συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, Ρικ Γκέιτς.

Διαφήμιση

Ο Βαν Ντερ Ζβάαν είναι γαμπρός ενός από τους πλουσιότερους άνδρες της Ρωσίας, του Τζέρμαν Χαν και είναι το 19ο πρόσωπο στο οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την ερευνητική ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ.

Διαβάστε  ΔΝΤ για ΗΠΑ: Ο Τραμπ υποσκάπτει τη μελλοντική σταθερότητα

Η υπόθεση δεν αφορά την προεκλογική περίοδο του 2016, αλλά τη σχέση του πρώην επιτελάρχη της καμπάνιας του Ντ. Τραμπ Πολ Μάναφορτ και του Ρ. Γκέιτς με τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο Ολλανδός φέρεται να διέγραψε και να υπέκρυψε e-mails που φώτιζαν αυτή τη σχέση.

Διαφήμιση