Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Την επίσπευση της παράδοσης των ρωσικών αντιαεροπορικών συστοιχιών S-400 στην Τουρκία επισφράγισε με δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, από την Τουρκία όπυο βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης διήμερης επίσκεψης εργασίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναβάθμισε την παράδοση των S-400 σε “προτεραιότητα” για την στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Αγκυρας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διαβάστε  Η Google "αφήνει χαζό" το Πεντάγωνο

Η δήλωση Πούιτν ακολουθεί την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι πρόκειται να επισπεύσει την εν λόγω παράδοση. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα πως θα «δοθεί μεγάλη σημασία στις διεθνείς σχέσεις και στη στρατιωτική συνεργασία» των δύο χωρών, τονίζοντας ότι σε αυτή περιλαμβάνεται και το «διάσημο ζήτημα» της παράδοσης των S-400 στην Τουρκία, το οποίο θα επισπευσθεί. Με εκπρόσωπο του συμβουλίου να δηλώνει ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες από μέρους μας, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Πιο κοντά στο ΔΝΤ η Τουρκία, ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός-σε ελεύθερη πτώση η λίρα

Διαφήμιση