Το κρυφό μήνυμα της απάντησης του Τούρκου αντιπροέδρου στον Καμμένο

Το κρυφό μήνυμα της απάντησης του Τούρκου αντιπροέδρου στον Καμμένο

Νέο μήνυμα για τη διάνοιξη διαύλων συνεννόησης στέλνει η Άγκυρα στην Αθήνα, μέσω του αντιπροέδρου του Ταγίπ Ερντογάν, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέλαβε να απαντήσει στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έργο που συνήθως ανατίθετο στον Τούρκο ομόλογό του.

Κληθείς να σχολιάσει από την Προύσα όπου βρέθηκε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον ισχυρισμό ότι η κρίση της οικονομίας αναγκάζει τους Ελληνες πολιτικούς να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη:

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Τσαβούσογλου «είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα – γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προβαίνουν σε μία στοχευμένη προσπάθεια να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση»,

κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσαβούσογλου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τουρκία: Νέα αύξηση επιτοκίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Με τον τρόπο αυτό ο Χακάν Τσαβούσογλου καθιστά σαφές ότι θέληση του Ταγίπ Ερντογάν είναι να πέσουν οι τόνοι, γι αυτό, άλλωστε, δεν απαντώνται οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου επί της ουσίας, με μια “συνηθισμένη” εθνικιστική έξαρση, αλλά εξ αντανακλάσεως.

Διαφήμιση