Ο Τραμπ έχει ήδη καρατομήσει όλους αυτούς

Ο Τραμπ έχει ήδη καρατομήσει όλους αυτούς

Μέσα σε ένα χρόνο και κάτι, που κυβερνά τις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγκαστεί σε τρεις ανασχηματισμούς, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, προκαλώντας ανησυχία για τη δυνατότητα του προέδρου της υπερδύναμης να διαμορφώσει και να εκφράσει μια σταθερή πολιτική.

Προσφάτως, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., υποστράτηγο HR McMaster με τον “πολεμοχαρή” Τζον Μπόλτον, που υποστήριξε την επίθεση στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Διαβάστε  Ο Τραμπ εμπρηστής του G7, Μακρόν-Μέρκελ έσωσαν τα προσχήματα

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε μέσω twitter, ευχαριστώντας τον McMaster για “εξαιρετική δουλειά”. Η κίνηση έρχεται πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την καρατόμηση του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και την αντικατάστασή του από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA.

Διαφήμιση

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρεξ Τίλερσον πέρασε από πολλά κύματα και χρειάστηκαν διαρκείς παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η ρήξη νωρίτερα. Ο Τόλερσον μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει αποκαλέσει τον Τραμπ “παντελώς ηλίθιο” το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Όπως προκύπτει από το infographic που βασίζεται σε μια έκθεση USA Today, η αποπομπή του Μακμάστερ είναι μόνο το κρούσμα στη μακρά λίστα αποχωρήσεων του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναζητά ανθρώπους που να απηχούν τις θέσεις του.

Διαφήμιση