Τα golden boys της Wall Street νίκησαν την κρίση

Τα golden boys της Wall Street νίκησαν την κρίση

Η Wall Street φαίνεται νίκησε την κρίση, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του γενικού ελεγκτή της Νέας Υόρκης Τόμας ΝτιΝάπολι, το μέσο μπόνους που καταβλήθηκε στον κλάδο χρηματιστηριακών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 17% πέρσι στα $ 184.200.

Πρόκειται για επίπεδο που παραπέμπει στις προ-κρίσης ημέρες, καθώς το 2006 το μέσο μπόνους των ανθρώπων της Wall Street είχε διαμορφωθεί στα 191.360 δολάρια.

Διαβάστε  Ο Τραμπ στο ρινγκ των αγορών

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, δεν είναι πόσα βγάζουν οι χρηματιστές αλλά το χάσμα με τους υπόλοιπους εργαζομένους, καθώς τα bonus των golden boys της Wall Street είναι υπερτριπλάσια από το μέσο εθνικό εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο ήταν $ 59.039 το 2016, αποδεικνύοντας στην πράξη το εισοδηματικό χάσμα, ενώ την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε νομοσχέδιο με φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και τις πολυεθνικές.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Πέρασαν τα stress tests της Fed και 35 τράπεζες, αλλά...

Συνολικά, τα μπόνους που δόθηκαν στη Wall Street 2017 ανήλθαν στα 31,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Η έκθεση του ελεγκτή της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι τα μπόνους είχαν πιθανώς ενισχυθεί πέρυσι από αλλαγές φορολογικού νόμου, οι οποίες οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις πληρωμές τους στα τέλη του 2017.

Διαβάστε  Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελίας της Νέας Υόρκης μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Τα προ φόρων κέρδη από trading στο NYSE αυξήθηκαν επίσης κατά 42% στα 24,5 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2010.

Διαφήμιση