Πεκίνο: Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο, αλλά δεν υποκύπτει

Πεκίνο: Η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο, αλλά δεν υποκύπτει

Να κρατήσει την εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ σε ελεγχόμενο πλαίσιο χωρίς να εκαναγκάσει το χέρι του ευερέθιστου Ντόναλντ Τραμπ σε βίαιες κινήσεις, επιχειρεί το Πεκίνο, επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η Κίνα δεν θέλει εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις στις οποίες η μία πλευρά θα επιβάλλει την εφαρμογή των απαιτήσεών της στην άλλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου

«Το Πεκίνο εναντιώνεται στις τακτικές εκφοβισμού των ΗΠΑ στο πεδίο του εμπορίου»,

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γκάο Φενγκ, στη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο Πεκίνο, επισήμανε ότι η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα που άπτονται του εμπορίου με δίκαιο τρόπο και τηρώντας τους κανονισμούς του ΠΟΕ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Συμφωνία Μοράλες-Σι για εξαγωγές καφέ

Πάντως ο Γκάο πρόσθεσε πως η Κίνα δεν αποκλείει καμιά επιλογή σε ό,τι αφορά τα εμπορικά ζητήματα που εγείρουν οι ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι να κλείσουν οι πόρτες, αλλά να ανοίξουν περισσότερο.

Οι τοποθετήσεις αυτές σημειώνονται εν μέσω των εκτιμήσεων ότι οι δασμοί που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήγγειλε ότι θα επιβληθούν από τις ΗΠΑ σε μια σειρά κινεζικών προϊόντων το προσεχές διάστημα ενδέχεται να μην τεθούν σε εφαρμογή πριν από τις αρχές του Ιουνίου.

Διαβάστε  Ο θετικός αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξηγούσαν ότι περιμένουν πως η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, των προσφυγών διαφόρων πλευρών και της εξέτασης των πιθανών τροποποιήσεων των μέτρων θα δώσει χρόνο για να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο.

Διαφήμιση