Δίαυλο Τραμπ-Πούτιν θέλει να στήσει το Κρεμλίνο

Δίαυλο Τραμπ-Πούτιν θέλει να στήσει το Κρεμλίνο

Την πόρτα για απευθείας επαφή του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου το Κρεμλίνο, μεσούσης της κρίσης που προκάλεσε η υπόθεση Σκρίπαλ και της ενίσχυσης του NATO στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πέταξε το μπαλάκι στον Λευκό Οίκο λέγοντας ότι:

«Εξαρτάται από την αμερικανική πλευρά, ωστόσο η ρωσική πλευρά παραμένει ανοικτή»

ενώ συμπλήρωσε ότι

Διαφήμιση

«Ο Βλ. Πούτιν είναι έτοιμος και η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στον βαθμό που οι αντίπαλοι ή εταίροι μας είναι έτοιμοι γι’ αυτό»

Η Ρωσία, ωστόσο, δεν έχει πληροφορίες εάν ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αλλάξει θέση για το ζήτημα, μετά την απόφασή του για απελάσεις 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε  Ο Πούτιν υπέγραψε κυρώσεις κατά των ΗΠΑ, παγωμένη η σύνοδος κορυφής με Τραμπ

Τουλάχιστον 25 χώρες έχουν διατάξει την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το έδαφός τους, σε απάντηση για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Πεσκόφ, πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα. «Είκοσι ή 30 χώρες είναι μόνον ένα μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη και ποικιλόμορφη, περιλαμβάνοντας πολύ περισσότερες χώρες», είπε.

Διαβάστε  Κίνηση καλής θέλησης Πούτιν προς Τραμπ-Νετανιάχου, δεν παραδίδει S-300 στον Άσαντ

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στις κυρώσεις «κατάλληλα».

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Πούτιν θύμα κυβερνοεπιθέσεων, ο Τραμπ βρίζει το FBI...